Stránku si prezeráš sám... VEPOS Novaky.sk VOĽBY 2022
číslo príspevku:
Ing. Dušan Šimka – vysvedčenie 2011-2012
Anketa číslo 4, začiatok hlasovania 29.05.2013 00:00:00, koniec hlasovania 30.10.2013 23:59:59

popis ankety:

Primátor mesta Nováky Ing. Dušan Šimka je za polovicou funkčného obdobia. Akú známku (ako v škole) by ste dali za posledné dva roky plnenia uvedených predvolebných sľubov nášmu primátorovi?


možnosti hlasovania:

(anketa umožňuje vybrať len jednu z možností)

  • 1 - výborne
    ...
  • 2 - chválitebne
    ...
  • 3 - dobre
    ...
  • 4 - dostatočne
    ...
  • 5 - nedostatočne
    ...
Hlasovanie bolo ukončené v Streda 30.10.2013 o 23:59:59, ukončené už 3849 dní.
Späť na zoznam ankiet.


Výsledky ankety
 
Počet hlasujúcich: 21, počet hlasov 19.
1
hlas
1 - výborne
5.26%
0
hlasov
2 - chválitebne
0.00%
1
hlas
3 - dobre
5.26%
0
hlasov
4 - dostatočne
0.00%
17
hlasov
5 - nedostatočne
89.47%



Priebeh hlasovania:
každý hlas v ankete a jeho zmena je znázornená nižšie
HLAS aktuálny hlas používateľa
10.10.2013 20:13:48 [80]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
18.09.2013 14:39:13 [76]
  • 1 - výborne
HLAS aktuálny hlas používateľa
21.08.2013 19:36:13 [72]
  • 3 - dobre
HLAS aktuálny hlas používateľa
03.07.2013 13:32:34 [66]
Dobrý deň ,

je to asi rok čo bývam zase v Novákoch a nemôžem povedať že som nejako nešťastný , určite som veľmi rád , že vďaka mojej práci môžem bývať v mojom rodnom meste a viem , nie všetci majú také šťastie .
Zo začiatku som pozeral iba video noviny u rodičov , no nie preto že by ma zaujímalo čo sa nové v meste deje , ale hlavne preto aby som sa náramne pobavil . A bol som smutný , že človek , ktorý ma oddával s mojou manželkou a načo som bol patrične hrdý môže produkovať tieto reči a takto sa verejne vyjadrovať .

Ďalej som dlhoročný fanúšik nováckej lodenice aj keď už tam nechodím(má to svoje dôvody) a vadí mi , že hlavne šport v Novákoch propaguje Novácka kanoistika a som veľmi rád a fandím im , že sa im tak darí .
-Viete vôbec pán primátor že od tohto víkendu po Novákoch chodí juniorsky majster Európy z Poznane -Viete vôbec pán primátor , že vodnopólové deti boli nedávno na sústredení v Piešťanoch reprezentovať Nováky a boli veľmi úspešný
-Mňa nezaujíma Zuzana Smatanová , ale to čo sa v meste deje.( každý šetrí no Nováky majú na Smatanovú)
-Sťažujete si že ľudia z Nováckej bytovky na M.R. Štefánika nemajú kde parkovať , Vám by sa páčilo keby sústavne niekto ničil Váš pozemok ?
-Keď spočítam koľko peňazí šlo do KCMN , tak úž dávno sme mohli mať opravené cesty , osvetlenie.
-Na čo robíte živé vysielanie , keď tam príde 5 ľudí
-a káblovka – to si snáď robíte zo mňa srandu , za takto nekvalitný signál v živote nedám ani euro
a mohol by som pokračovať
+máme najkrajšiu stanicu v okrese ( už asi 2 x rekonštruovaná ) na čo ? keď deťom v škole padá omietka na hlavu ?
+máme 2 školy ? na čo keď máme 400 žiakov ?(prečo sa jedna nepredá a druhá nezrekonštruuje ?)
-v TV stále počúvame , nevyčerpali sme EU fondy ? a na čo je v meste exekutíva , ktoré miesto toho aby naháňala peniaze z EU sa naháňa po súdoch .
-to čo sa Vám stalo s tými vyhrážkami neprajem nikomu , sám som zažil.
Veľmi som Vám kedysi fandil pán Primátor no nezachovali ste si tú tvár ktorú si pamätám z pred rokov.
A poslanci , no nie som fanda ani Vášho ataku , úprimne si myslím že ste zbytočne a až prehnane citlivý a nedokážete sa od osobných sporov odosobniť .
Sami dobre v TV vidíte ako sa tam všetci osočujú , tak čo ste čakali to je politika a keď nie sú argumenty tak ide špina. A on pán vie presne ako koho vytočí , aby ste sa prestali ovládať a on vie že to je Vaša najväčšia slabina.

Video noviny a ten nekvalitný signál bavil de tej doby , než som sa presťahoval do téčka .
Divím sa že ľudia v Novákoch vôbec platia za takto vysoko nekvalitný signál .
A musím sa verejne poďakovať pánu Kiabovi Antonovi , že postavil v Novákoch bytovku a ja v nej môžem bývať za pre mňa ekonomicky prijateľné peniaze s ohľadom na stav a vybavenosť budovy . Keď som hľadal bývanie v PD tak som sa nedostal v žiadnom prípade pod 300-350 euro.
A v žiadnom prípade to nebolo za obdobný byt s výťahom, novou sanitou s vlastným kotlom a novou kuchynskou linkou .
Nebolo mi jasné pri nasťahovaní že ako je to možné za 178,- eur + energie zohnať bývanie v novostavbe.
Týmto aj verejne ďakujem pánu Kiabovi že sponzoruje šport v Novákoch pre ktorí by môj otec aj umrel.
Pán primátor podľa mňa nielen Vy si zaslúžite odo mňa 5
Poslanci za chovanie 5
Poslanci za výsledky , ktoré dosiahli 3
Milan Oršula za návrh rozpočtu 1
Ďakujem.
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
10.06.2013 08:58:34 [65]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
07.06.2013 18:27:07 [64]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
05.06.2013 20:37:52 [63]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
04.06.2013 08:18:17 [62]
Len malý postreh.Známka 5,akokoľvek oprávnená,dáva možnosť reparátu...:-D
[používateľ nezvolil žiadnu z možností v hlasovaní]
HLAS neplatný hlas, používateľ hlasoval znova
04.06.2013 08:11:46 [61]
Len malý postreh.Známka 5,akokoľvek oprávnená,dáva možnosť reparátu...:-D
[používateľ nezvolil žiadnu z možností v hlasovaní]
HLAS aktuálny hlas používateľa
04.06.2013 00:13:19 [60]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
03.06.2013 22:08:08 [59]
Vytvárať zdanie, že všetko je v poriadku cez majáles, juniáles, juliáles,... nestačí. Infraštruktúra ako cesty, kanalizácia, centrálny zdroj tepla, budovy v majetku mesta chátra. Nový primátor to bude mať po takomto zanedbaní stavu ťažké. Bude musieť naplánovať financovanie obnovy mesta na 20 rokov dopredu aby dobehol zanedbané. A možno nebude na augustáles a podobne. Takže hodnotím p. Dušana Šimku ako zlého hospodára. A dúfam, že si nový primátor nezvolí ľahkú cestu populizmu, ale že bude menej rečniť a viac konať. Pretože za 4 roky sa toho vzájomnou spoluprácou vedenia mesta dá dosiahnúť naozaj veľa.
Ako chceme aby vyzeralo naše mesto v roku 2030.
Všetko len prejeme a preoslavujeme alebo:
- budme mať jednu zrenovovanú energeticky pasívnu základnú školu s moderným športovym arélom a moderným vybavením;
- budeme mať v poriadku všetku infraštruktúru, cesty, osvetlenie, rozhlas, a budeme naďalej vykonávať v tomto smere pravidelnú vopred naplánovanú údržbu na ďalších 5 rokov;
- budeme udržovať športové areály v meste na takej úrovni ako si výkony našich detí zaslúžia;
- v meste bude o 40 rodinných domov a 4 bytové domy viac a budeme mať v zásobe pozemky s infraštruktúrou na vybudovanie aspoň 5 rodinných domov aby sme vyhoveli každému žiadateľovi a aby mladí nováčania nemuseli odchádzať z Novák;
- budeme mať vyriešenú dopravnú situáciu tak, že si každý žiadateľ o parkovacie miesto alebo garáž bude môcť vybrať z viacerých možností a na pockanie dostane za poplatok miesto a súhlas mesta s výstavbou a mesto mu pomôže aj s čo najrýchlejším vybavením na stavebnom úrade;
- pre našich starších obyvateľov budeme mať dostatočnú kapacitu v kvalitnom zariadení v centre mesta pre seniorov, aby nemuseli na konci dlhoročnej podpory mestu odchádzať niekam do lesa odkiaľ sa už nevrátia, ale aby im zostali všetky možnosti bývania v Novákoch, kde to dlho dobre poznajú. Nie je to najlepšie vyjadrená vďaka a prejav úcty zo strany mesta dať im slušnú možnosť žiť naďalej v našom meste aj v čase keď sa už oni ďalej o seba a o svoje okolie starať už nevladzu? To klinček či ruža ani majáles nevyriešia.

A to chceme za 17 rokov stihnúť, nie je už na čo čakať. Inak nám tie budovy v meste padnú na hlavu. A za to títo poslanci naozaj nemôžu.

Nový primátor musí byť poctivý k sebe a k občanom. Musí byť tvrdý chlap alebo žena, aby dokázal čo najskôr túto víziu napĺňať.
A my by sme mali prestať chcieť len to pozlátko, keď je to vnútri zhnité a schátralé.
Túto víziu treba s poslancami pripravovať už teraz. Treba kúpiť park a opraviť jeho zadnú časť a postaviť ďalšie bytové domy, aby bol park bezpečný, presvetliť ho, urobiť z neho priestor pre deti, mamičky a komunitu v bytových domoch, nie len pietne miesto pre náš smútok.
Treba začať.
Mesto bez p. Šimka bude opäť slušné, viac zjednotené, viac nǎse - občanov mesta. Socializmus sa na Slovensku skončil už dávno a je čas, aby sa to stalo aj v Novákoch.
Už nemáme na čo čakať. Všetci spoločne by sme mali podporovať všetku aktivitu a trestať nečinnosť. Už dnes mnoho Občanov naše mesto rozvíja. Nevzdali to s ním. Jednotku dávam učiteľkám a riaditeľkám našich škôl a škôlok (hudobnej škole), Gombarčikovcom a Kiabovcom, ktorí postavili v našom meste byty, Smondekovcom, Karakovcom, Kiabovcom, Roháčovcom, a ostatnym podnikateľom za poskytovanie ich služieb občanom, reštaurácii Fullhouse, Slovenská reštaurácia či železiarstvo, jednotku má aj Lidl za najnavštevovanejší obchod v Novákoch, či ostatné obchody Market, Jednota a iné, jednotku majú kanoisti, vodnopólisti, tenisti, futbalisti a ich sponzori, ktorí udržali chod klubov aj v počas nepriaznivého obdobia aby sme mali zdravé a súťaživé deti (a že ich aj máme).
Je nás tu proste dosť a potrebujeme zmenu, nového primátora, ktorí sa sústredí na posilnenie našich silných stránok a nebude sa rýpať v minulosti. Len tak sa môžme v roku 2030 tešiť na splnenie vízie o dobre fungujúcom meste.
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
03.06.2013 09:55:47 [58]
Za riadenie mesta spôsobom "čím pre mesto horšie pre mňa lepšie" a snahu toto zvaliť, vrátane svojej neschopnosti a nečinnosti v prospech mesta, na poslancov mestského zastupiteľstva, hodnotím jednoznačne "NEDOSTATOČNE"
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
02.06.2013 09:33:25 [57]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
31.05.2013 09:35:25 [56]
Občan ako učiteľ a jeho spôsob známkovania

l
Skúsenosti s učiteľmi mám skôr dobré ako zlé Ale poznám aj takých učiteľov, ktorých radím do kategórie učiteľ s veľkým U. Aj preto som takto túto tému dnes aktuálnou v našom meste začal. Ak by som bol úprimný mám za to, že aj tento spôsob, rozumná metóda známkovania, môže slúžiť ako spravodlivý postoj občana k hodnoteniu práce pána primátora a jeho samotného, počas známkovaného obdobia, t.j. obdobia, počas ktorého riadi naše mesto.
To, čo sa však deje v súčasnosti vo vzťahu pán primátor a páni poslanci, ale keďže servítku pred ústa si nedával pán primátor ani voči iným občanom, a najmä rodinným príslušníkom ním osočovaných rodín ma vedie k tomu, že si dovoľujem trochu zamyslieť sa, zauvažovať a poučiť o ľudovej múdrosti, o poznatkoch, v ktorých pán primátor nijako nevyniká. Preto dnes o zlatom pravidle: „Čo nechceš, aby ti robili iní, nerob im ani ty“. Príslovie vyjadruje zásadu, že človek by sa mal voči iným správať tak, ako chce, aby sa iní správali voči nemu. V negatívnom variante vyjadruje príslovie upozornenie, že človek nemá robiť iným zle, aby sám nebol konfrontovaný rovnakým správaním voči nemu. Pre pána primátora, ako nám sám dáva najavo, že je veriaci, by malo však najviac platiť: „Nebudeš sa mstiť synom svojho ľudu a nezanevrieš na nich, ale budeš milovať svojho blížneho ako seba samého. Ja som Hospodin .... „ (Biblia, Lv 19,18). No, podobne sa vyjadrovali svojimi myšlienkami aj iní velikáni našich dejín, ako napr. „Nerob druhým, čo nechceš aby robili tebe.“(Konfucius,Analekta15,23), či:„ Nečiň iným, čo by ťa hnevalo, keby to učinili tebe.“ (Sókratés )„, atď., atď.. Tieto príslovia sú prevzaté z Wikipédie. Kladiem si otázku, ako treba vnímať ľudí okolo seba, alebo ako vníma pán primátor ľudí okolo seba, keď sa správa tak, ako sa správa, keď jeho pracovná metóda je taká, aká je?
Ako teda známkovať človeka, ak sa človek a už určite nie v jeho veku žiak, nechce ďalej učiť, ani poučiť a nielen z ľudovej múdrosti ? Ako? No, jednoducho tak, že treba človeka pranierovať, objektívne kritizovať a hodnotiť jeho ne(prácu), pretože je verejný činiteľ a chce ním i naďalej zostať a svoju funkciu ustáť. Aj preto nás musí byť stále viac, ak chceme my sami obstáť a ustáť naše hodnotenie verejného činiteľa-pána primátora mesta Nováky. Za túto časť volebného obdobia dávam známku 5 a nehanbím sa za svoje hodnotenie.

  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
30.05.2013 19:20:54 [55]
[používateľ nezvolil žiadnu z možností v hlasovaní]
HLAS neplatný hlas, používateľ hlasoval znova
30.05.2013 19:18:10 [54]
[používateľ nezvolil žiadnu z možností v hlasovaní]
HLAS aktuálny hlas používateľa
30.05.2013 10:19:07 [53]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
30.05.2013 10:05:18 [52]
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
29.05.2013 21:12:22 [51]
Všetkým Nováčanom musí byť jasné, že pán primátor s nástupom novej garnitúry poslancov koncom roka 2010 stratil absolútne záujem niečo robiť v meste, robiť niečo pre toto mesto. Dovolili si siahnuť mu na plat a to nemali robiť.Nie, že by sa do vtedy nejak veľmi pretŕhal, ale čo to sa robilo. Robili aspoň ľudia okolo neho.
Teraz nerobia ani tí, ani on. V čom je dobrý, to nebudem ďalej rozoberať. Prečítali sme si to všetci v predošlých komentároch. A možno podá trestné oznámenie aj na mňa za to, čo som tu napísal.
K jeho volebnému programu ktorý si môžeme prečítať o trošku vyššie, je škoda sa vyjadrovať. Snáď len toľko, že sľubov veľa a skutek utek.
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
29.05.2013 20:35:20 [50]
Škoda komentovať. Okamžite vymeniť !!!
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
29.05.2013 18:51:20 [49]
Za ten hrozný stav v meste by si zaslúžil po zadku milión krát... Ani nie je čo viac napísať, fotky a jeho vystupovanie hovorí za všetko!
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
29.05.2013 09:01:14 [48]
Je najvyšší čas na zmenu.
  • 5 - nedostatočne
HLAS aktuálny hlas používateľa
29.05.2013 08:51:08 [47]
svoje dlhorocne skusenosti vyuzil:
- na podavanie trestnych oznameni na obcanov NY , nekonecne sudne spory
- na vedome klamanie obcanov cez televiznu obrazovku
- na osocovanie a ponizovanie poslancov tohoto zastupitelstva, aj obcanov NY
- na dalsi upadok nasho mesta - zle vztahy s primatormi a starostami okresu PD, zle meno nielen na ministerstvach - skolstvo, vnutra ap., vo VUC Trencin - viem o com pisem
- zle vztahy na MsU a medzi obcanmi v NY
- zle hospodarenie s financiami, rozkradanie mestskej kasy - vid nezmyselne sudne pojednavania , vopred prehrane- príklad spor s p. Grmanovou , kde sudne spory prehrava a plati z nasich dani sudne trovy.
- zdevastovanie mesta - akoze mur narekov, namestie, odolie Kurie, chodniky, cesty, autobusove zastavky, atd.
Je nacase si spytovat si svedomie primator - ak vobec nejake mate.
Dodnes neviem odpovedat na otazku - naco chodite do kostola?
Ste zly clovek a este horsi primator! - moj nazor.
  • 5 - nedostatočne
Meno:
Heslo:
Bane na hornej Nitre skončili, banskí záchranári sú v pohotovosti naďalej. Je otázne dokedy
Banskí záchranári pomáhajú i pri rôznych nešťastiach.
zobraziť podrobnosti »
12.01.2024
FOTO: Elektráreň Nováky odstavila poslednú turbínu, skončila sa tak výroba elektriny z uhlia
Výroba elektriny a tepla z domáceho hnedého uhlia v Elektrárni Nováky po 70 rokoch definitívne skončila.
zobraziť podrobnosti »
21.12.2023
Final coal mining cart pulled from Nováky mine
More trains for Christmas holidays, Bratislava outskirts teeming with culture, and a recipe for Christmas baking.
zobraziť podrobnosti »
21.12.2023
Z nováckej bane vyťažili posledný vozík uhlia, o zamestnanie prídu stovky ľudí
Uzatváranie bane potrvá roky.
zobraziť podrobnosti »
21.12.2023
VIDEO: Karol Mikuláš: Baník, povstalec aj politický väzeň
VIDEO: Karol Mikuláš: Baník, povstalec aj politický väzeň
zobraziť podrobnosti »
15.03.2023
   Majiteľom domény Novaky.COM a administrátorom stránky je webmaster@novaky.com - občan mesta, ako každý iný.
Administrátor stránky nezodpovedá za obsah príspevkov! Kódex prispievateľa. Zásady ochrany osobných údajov.